Callipo

Callipo е основана през 1913 г. от Джакинто Калипо, прадядо на настоящия президент и собственик на компанията в Пицо, малък град, разположен в сърцето на залива на Сант Еуфемия.Компанията е първата в Калабрия и сред първите в Италия, които обработват престижната средиземноморска риба тон, уловена с помощта на системата "фиксирана тон". През 1926 г. компанията била отличена със званието "Официален доставчик" от Кралското домакинство. В края на 50-те години,под ръководството на Джачинто Калипо, внук на основателя, производството на завода е било прехвърлено от яхтеното пристанище Pizzo в стария "Tonnara Angitola".

През 1972г. Джакинто решил да предаде компанията на сина си Филипо, настоящият президент, който поел изключително лидерство през 1981 година. Под неговото ръководство, Callipo променили помещенията до Mаиерато и успешно се разширяват, консолидира се в две посоки национални и международни пазари. Днес,производството на фирмата е разположено на площ от около 34 000 кв. м, от които 9000 са заети, чрез специално създадени модерни сгради, използвани за корпуса на технологично напреднали машини и индустриално оборудване.С повече от 200 служители и годишно производство от около 6500 тона, Callipo комерсиализира 92% от продукцията си на територията на Италия, а останалите 8% се разпределят между най-големите европейски и извъневропейски страни, т.е. Канада, Либия, Австрия, Австралия.

По-особено внимание е посветено на безопасността и здравето на работното място, посредством непрекъсната промяна на производствените линии и използване на нови и по-безопасни съоръжения. Фирмата използва система за комбинирано производство, която е подобна на една система, която използва възобновяеми енергийни източници. Подобрения: През 2000 г. старата система хладилно (CFC газ) бе заменен с нов завод за амоняк. Топлоелектрическата централа за производство на пара, задвижвани с нефт се превръща в метан, като по този начин се намаляват емисиите на вредни газове в околната среда, в полза на дружеството и на цялата общност. Фирмата е оборудвана с биологично пречистване, която позволява да се възстановят шлама за компаниите, които произвеждат компост. Производствените отпадъци от животински произход са прехвърлени, на компании, които произвеждат храни за домашни любимци. За унищожаване на всички други материали, е приет строг критерий за събиране. Всички опаковки, използвани в крайния продукт, са рециклирани.

Покажи :
Сортиране по :
Copyright 2016 Asis.bg - Внос и дистрибуция на италиански храни