Zuegg

Zuegg е семейна компания, създадена от хора и собствени овощни градини. Това е, което прави разликата. Наличието на овощни градини в северната и южната част на Италия означава, че може да се отглеждат плодове в идеални терени и климатични условия за всеки сорт: най-доброто може да се постигне само когато семената, почвата и климатът са перфектни. Бизнесът се основава на задълбочени познания за нашите овощни градини, скромност и амбиция, както и желание за постоянно експериментиране с нови рецепти, които пробуждат вкусовите рецептори.

1860г. НАЧАЛОТО Ернст Огуст и Мария Зуех (откъдето произхождат фамилията Zuegg) започват да отглеждат плодове в своята ферма в Lana d’Adige заедно с техните 14 деца. Семейството започва да продава своите ябълки в съседните пазари и не след дълго техния бизнес достига до Санкт Петербург.

1860

1889г. Компанията Карл и Виджил, двамата най-големи сина, поемат ръководството на малкия семеен бизнес и го превръщат в модерна компания, въпреки трудностите, предизвикани от избухването на Първата световна война.

1889

1923г. Първите експерименти През 1917г., в Ласес, близо до Болцано, компанията започва своята дейност по преработка на плодове с първите експерименти за производство на ябълков консерв. Реалното производство на консерви обаче не започва до 1923 г. Това е незабавен успех и Zuegg, благодарение на превъзходното качество на своите консерви, завладява пазарите на Северна Италия.

1923

 

1960г. В началото на 60-те години е създадена "Frutta Viva" на Zuegg: резерв без изкуствени консерванти и оцветители. През 1962 г. във Верона се открива нова фабрика и започва производството на полуготови продукти на базата на плодове.

1960

1985г. Предприятието в Авелино, Zuegg празнува откриването на нова производствена база, потопена в природата на Avellino. Там плодовете се събират, под строг контрол и селектират и превръщат в пюре или замразени кубчета.

1985

1991г. Отвъд националните граници - Германия. За първи път част от продукцията е преместена в чужбина, в Werneuchen близо до Берлин. Новият завод е отговорен за производството на полуготови продукти на северно европейските пазари.

1991

2002г. Франция - През 2001 г. Zuegg придобива германската фабрика в Zorbig, близо до Лайпциг, за производство на консерви и сиропи, носещи запазени марки Zeugg и Zoerbiger. През 2002 г. заводът в Елн, Франция, е закупен за производство на полуготови продукти за френския, испанския и португалския пазар.

2002

2010г. Австрия и Русия, Zuegg Austria GmbH, в Грац, е основана за маркетинг на продуктите на Zuegg в Австрия и страните от Източна Европа. През същата година се открива нова фабрика в Русия, в Афанасево, за производство на полуготови продукти.

2010

2013г. Швейцария - За да бъдат по-близо до нуждите на клиентите и потребителите, в кантона Граубюнден, Швейцария, се изграждат нови търговски офиси. Идеалният кръстопът между италианския пазар и други северноевропейски пазари.

 

2013

2014 САЩ, Zuegg влиза на американския пазар. Важен крайъгълен камък за една компания, която се стреми да стане все по-глобална, без да се отказва от своите занаятчийски и традиционни корени.

Покажи :
Сортиране по :
Copyright 2016 Asis.bg - Внос и дистрибуция на италиански храни